Uvjeti poslovanja

UVJETI KUPOVINE

Materia Prima d.o.o. – kupnja u Internet trgovini www.petitejolie.com.hr

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Materia Prima d.o.o. Spinčićeva 2, 51000 Rijeka, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Sve cijene su izražene u kunama i uključuju PDV.

CIJENE

Sve cijene su navedene u kunama s uključenim PDV-om.
 Cijene vrijede u trenutku naručivanja, u slučaju da se cijena tijekom narudžbe promijeni prodavatelj će o tom prethodno obavijestiti kupca. Zadržavamo pravo na pogreške, u slučaju pogreške bit ćete obaviješteni.

U rijetkim slučajevima, zbog tehničkih nesavršenosti sistema, moguće je da naručeni artikal nije više dostupan. U takvim slučajevima ćemo vas obavjestiti u najkraćem mogućem roku da artikal nije dostupan te vam odmah vratiti uplaćena sredstva ili otkazati naplatu karticom.

PLAĆANJE

Naručene artikle s ili bez troškova dostave, ovisno o iznosu narudžbe, Kupac će Prodavatelju platiti općom uplatnicom, pouzećem  pri primitku paketa kuriskoj službi, na osnovi Kupčeve narudžbe.

Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini Prodavatelja.

DOSTAVA

Naručeni proizvod ćemo Vam isporučiti najkasnije u roku od 8 radnih dana od narudžbe, rok isporuke teče od primitka sredstava na naš račun.
 Ukoliko naručenog proizvoda nema na zalihama, obavijestit ćemo Vas telefonski ili mailom i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje isporuke. Ukoliko naručite nekoliko proizvoda, isporučit ćemo Vam one proizvode koje trenutno imamo na zalihama.

TROŠAK DOSTAVE

Trošak dostave se ne naplaćuje ukoliko narudžba prelazi iznos od 299,00 kn.
Trošak dostave od 40,00 kn se plaća za dostavu narudžbe manje od 299,00 kn.

REKLAMACIJE I POVRAT SREDSTAVA

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja. Kada isporučimo originalno zapakiran paket na Vaša vrata i Vi preuzimate robu uz obavezan potpis na dostavnici, time potvrđujete da je roba uredno isporučena.

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u zakonskom roku. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na e-mail sales@materiaprima.com.hr s napomenom: REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Br. Narudžbe). Molimo Vas da nam se najprije s opisom i/ili fotografijama oštećenja javite na sales@materiaprima.com.hr, te ćemo onda pristupiti rješavanju povrata oštećenog artikla i reklamacije.

U slučaju reklamacije Kupac je dužan vratiti proizvod Prodavatelju na navedenu adresu u roku dogovorenom s Prodavateljem. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (nenošena i neoštećena), morat ćete platiti poštarinu u iznosu od 60 kn kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

ZAMJENA

Pravo na zamjenu robe imaju svi kupci,robu mogu zamijeniti s troškovima poštarine u iznosu od 60,00 kn kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu. Zamjena robe moguća je unutar 7 dana od primitka pošiljke. Zamjenu si dužan/na zatražiti putem e-maila sa sadržajem ZAMJENA: BROJ NARUDŽBE unutar 7 radnih dana od primitka pošiljke. U e-mailu trebaš objasniti želite li proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz naše ponude. Proizvod potom vraćaš na našu adresu unutar 2 radna dana od odobrenog zahtjeva. Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neoštećen i u originalnoj ambalaži, napravit ćemo zamjenu.

PRAVNE ODREDBE

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.petitejolie.com.hr su vlasništvo tvrtke Materia Prima d.o.o. Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama.Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.